Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   DA vrea să iasă din…

DA vrea să iasă din anonimat pe contul MAE

Mişcarea Democraţia Acasă (DA) a anunţat că şi-a majorat numărul cu 100 de membri, pe contul partidului Mişcarea Acţiunea Europeană (MAE). Convocaţi astăzi într-o conferinţă de presă, patru dintre membrii aripii tinere de la MAE au anunţat că părăsesc partidul şi aderă la DA, fiind urmaţi de alţi 100 de colegi. Decizia a fost anunţată de Alexei Şevciuc, vicepreşedinte (de o lună) la Organitiaţia municipală de tineret Chişinău a MAE. Potrivit celor 4, «tinerii la MAE nu-şi au loc în proiectele partidului», «nu sunt promovaţi», sunt «marginalizaţi în luarea deciziilor», iar «unele dintre ideile promovate de partid ţin mai mult de trecut decât de viitor». Cât priveşte identitatea celor «100 de colegi de partid», Şevciuc a refuzat să dea nume, precizând, la solicitarea presei că, deocamdată, nici unul dintre cei 100 nu şi-au exprimat consimţământul în scris. Întrebaţi dacă plecarea lor de la MAE la DA a fost motivată financiar, «transfugii» au răspuns cu «nu».

Rugat să comenteze declaraţiile ex-colegilor de partid, Sergiu Baltaga, unul dintre liderii Organizaţiei Naţionale de Tineret MAE, a declarat pentru ZDG că «decizia celor 4 este doar a celor 4 şi ea ţine mai degrabă de relaţiile personale ale lui A. Şevciuc cu V. Costiuc, preşedinte la DA, cu care este prieten». Potrivit lui Baltaga, «numărul de 100 persoane a fost invocat de Şevciuc pentru a face imagine Mişcării DA, care nu poate ieşi din anonimat». Baltaga susţine că MAE, după noile achiziţii de la AMN şi AP, «trece printr-o reorganizare capitală de structură şi de personal…, avem foarte mult de lucru în legătură cu criza politică din republică, cu alegerile locale din 2011 şi lumea, care nu vrea să muncească nu s-a putut regăsi în partid şi a decis să plece», spune liderul tineretului de la MAE. «Nu e o problemă că au decis să plece, e o problemă că încearcă să speculeze plecarea lor», spune Baltaga.

Mişcarea Democraţia Acasă nu există decât ca proiect politic. Apărută acum două luni, aceasta nu este oficializată la Ministerul Justiţiei.